İdari İbrasızlık garabeti – Gala Sözlük
Gücümü İçimdeki Güçsüzlükle Boğuşurken Tükettim.

Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

[Bizi diyor adeta]
maalesef 2010 yılındaki tüzük komisyonundaki eğitim vakfı; galatasaraylılar derneği ve alaylı galatasaraylIlar arasındaki güç savaşında ortaya çıkmış bir garabettir.

adnan polat başkan başkanlara bir üye kontenjanı tanımak ve başkanlık süresini de 2 yıldan 3 yıla çıkarmak istiyordu. inan kıraç ile anlaşıp liselilere karşı üstünlük sağlayacağını düşündü.

sonuçta yıllık üye belirleme hakkı ve 3 yıllık yönetim süresini başkanlara kazandırmış oldu ama karşılığında idari ibrasızlık ilk kez tarihimizde tüzüğümüze girmiş oldu.

tüm süreci mehmet helvacı ikili oynayarak yürüttü. bir taviz olarak adnan Polat'ın vermiş olduğu idari ibrasızlık sadece 1 sene sonra kendisini başkanlıktan edecekti zira eğitim vakfı hem lisecilere hem de alaylılara hiç tahmin etmedikleri bir oyun oynamıştı mehmet helvacı eliyle...

hakikat bundan ibarettir...
hukuken karşılığı bile olmayan, liseci zihniyetin beğenmediklerini indirecekleri vakit kullandıkları ve pişkin pişkin de bunu ilan ettikleri rezil madde.
Garabet değil gerekliliktir. Bizi diğer kuluplerden ayıran şey önüne gelen çapulcunun istediği gibi at koşturamamasıdır.
Hukuk garabeti değildir, yasaklayan net bir hüküm yoktur ama imkan veren bir düzenlemede yoktur. Ayrıca mali ibrasızlık gibi itiraz üzerine dönmesi ( hırsızlık dışında) kesin olan bir kurum için alternatif olma özelliği taşımaktadır. Ayrıca kötü yönetim göstermiş bir yönetimin mali yönden ibrasızlık gibi -sorumluluk taşıyan- bir duruma düşmemesini önlemesi de önemlidir.
Hukuken geçersiz olmasına rağmen inatla uygulandığı için mahkemelerle seçim ertelemeyi hobi haline getirmemize yol açan bir çeşit garabet. Kanun seçilmiş yönetimi Hırsızlık ve yolsuzluk dışında düşüremezsin diyorken sen "oni beğenmirem", "bunu beğenmirem" diyerek ego mastürbasyonu yapıyorsun sonra da hakkını arayan insanları "galatasaray'ı mahkeme kapılarında süründürüyorlar" diye linçliyorsun. İdari ibra tüzükten kaldırılmadığı sürece bu külüpte ne eli yüzü düzgün yönetim bulunur ne de istikrarlı başarı olur.
demokratik unsurlar barındıran herhangi bir kurumun evrim sürecinde ortaya çıkabilecek verimsizliklerden biridir. şüphesiz tüzük tadil edildiğinde bundan kurtulanacak ancak dönemin güç dengeleri sebebiyle benzer başka bir mekanizma oluşacaktır.

neticede hukukun sancısız şekilde mükemmelleşmesi mümkün değildir.